Skoter och rehab

Första advent är pasé och snart är vi inne i årets sista månad. Det är faktiskt sista dagen på näst sista månaden år 2009 idag. Denna dagen har jag ägnat åt att fixa ner båttrailern till hamnen igen o lite annat där nere, o sedan har jag skruvat med den skotern jag ska ha med upp. Så nu är de nog inte mer än någon timmes fix kvar på den. Riktigt nöjd med renoveringen och ombyggnationen jag gjort på den under sommaren. Nu får man bara hoppas på att de blir lite snö i vinter så man kan få testa den oxå :)

Nej nu får jag avbryta här, dags att bege sig till rehab...

90år

Min mormors man fyllde år igår och det var stort firande på ett fint palats. Och det var ca 70pers som kom och firade honom. Då han har betytt mycket för mig under min uppväxt, bestämde jag mig mitt unter middagen för att improvisera ihop ett tal. Vilket jag fick väldigt bra kredd för efteråt.
Vad har mer hänt i helgen då... Jag har nu täckt över min ribbåt oxå, så då har jag inget mer i båtväg att göra denna säsong. Mycket mer än så har jag faktiskt inte hunnit med denna helg.

Dator dator...

Sitter med min dator i knät och håller på med syrrans dator. Det finns levande virus, den saken är klar, och min syrra är ett levande exempel på ett sånt! Först fick hon virus som hon lyckades sprida över hela nätverket, och utöver de så håller hennes dator på att krascha för att den är så överfylld, hon har seriöst 152mb ledigt på hårddisken. Och att bara starta datorn tar ett halvår eller två... Viruset är iaf borta, nu ska jag försöka rensa upp lite på datorn, tror inte jag formaterar den, då jag inte har några drivrutiner för grafik och ljud. Så har nog några timmar "kul" framför mig. Aja, får göra de i omgångar, har bara lovat att "börja" med den i helgen.

I övrigt idag har jag skickat in min mobil på lagning, kameran som är trasig. Hoppas nu bara att garantin tecker de. Så för stunde använder jag en gammal med trasig mic, så blir headset. Hade att välja på de eller den som joysticken är trasig på = kan inte använda T9, och då valde jag att ha headset.

Ha oxå gjort en mängd andra saker, men inget av värde att nämna, om ens detta ovan var de :p

Vinter?

Var som sagt var på jobbet idag, men jag jobbade inte, bara med egna saker. Fick bli till att täcka båten, tvätta bilen och byta till vinterdäck. Vad de nu ska vara bra för, finns ju ingen vinter i detta land verkar de som. För några vekor sedan var det massa köld och snö över landet, men nu har de försvunnit och det är plusgrader och regn. Så aneldningen till dubbdäck kan ju diskuteras. Aja, nu sitter dom på iaf.

Tjänsteledigt

Ja då har man jobbat sista dagen för denna omgång på varvet. Antagligen så kommer jag tillbaka dit i vår. Men nu har jag tjänsteledigt på obestämd tid. Det väntar ju jobb uppe i fjällen snart :) (om de bara kan bli kallt snart o komma lite snö) Sista dagen fick inehålla lite olika, tagit upp några båtar, täckt lite och vi tog även upp en av våra små bryggor, enbart 10ton vägde vi upp den till. Intressant hur de ska gå för dom att ta upp dom stora bryggorna, som väger drygt 3x så mycket. Indirekt har jag lite jobb kvar på varvet. Ska faktiskt dit imorgon igen för att täcka min egna båt, byta till vinterdäck på bilen, och lite annat smått o gott. Men sedan så :)

Mange Olson

Igår var de ännu mer segling. En hel helg fylld av enbart seglingssnack, och igår var det SSF årsmöte nere i hamnen. Dit även Mange Olson var inbjuden att prata om sina äventyr. Ett helt udnerbart sätt att berätta på och alla satt antingen och var stenkoncentrerade eller vek sig dubbla av skratt, om vart annat. Och hans lilla prat var planerat till 30min. Efter 1tim o 30 min sa han att han kunde fortsätta i evigheter men då skulle nog inte styrelsen bli så glada, så han avbröt.
Oavsett om ni är seglinggsintresserade eller inte, får ni någon gång chansen att lyssna på Mange, ta den!


Bosön

43timmar, 2dagar och en fredagskväll. Men nu är jag hemma och har en hjärna fylld av tankar och ideér . SSF (Svenska Seglarförbundet) bjöd in alla ansvariga för juniorverksamheter innom segling i vårt avlånga land, till en långhelg med seminarier, möten och idé utbyten. Och snacka om att de har varit roligt, intressant och givande. Det har skapat massa vägar som man inte riktigt såg förut, och samarbeten med närliggande klubbar. Så nu är det bara att sukta efter kommande säsong och börja prestera ännu mera :)

Ett till klipp


Missförstånd på sjön




Humor

Behöver inte säga något... ;D


Pengar o Porsche

Dagarna flyter på nu och en på en passerar och läggs till räknadhögen. Dom senste två dagarna har bestått av mycket bryggläggning. Har väl lagt ut bryggor till en vikt av 75ton, bryggstenar på totalt 28ton, och X antal hundra meter kätting. Så man har varit lagom trött när man väl åkt hem på eftermiddagarna.
Idag passade jag iaf på att åka förbi A på vägen hem. Han köpte ny bil förra veckan som jag inte hunnit titta på tidigare, Porsche 997 Carrera S. Den var ganska OK... ;) En av dom värre bilarna jag testat om jag ska vara ärlig :p Efter provturen härjade jag runt lite med småbarnen innan jag begav mig hem. Fick även betalt för jobbet jag gjorde med hans båt för någon månad sedan. Komma för att prova Porschen och dessutom åka därifrån rikare, de är inte dåligt, borde jag testa oftare :p

Svininfluensa

Ja de är vad mina kollegor säger. Själv tror jag att jag åkt på den världskända sjukdomen "förkylning" ;)

Hatiska beslut

Jag trodde möten var till för att reda ut saker o ting. Nog för att själva mötet i sig gav klarsida åt mycket. Men jag och C hade ett litet eget möte i bilen på vägen hem. Och plötsligt ställer jag mig frågan igen, Stockholm - Norr.

Måste ringa o prata med P imorgon och höra vad han tycker och tänker och exakt läget ligger till. Sedan får nog C acceptera hur läget ligger till, antingen får jag gå hela vägen, eller så får hon driva de själv. Usch, hatar att ta såna här beslut...

Vaknat

Nu har jag fått min sömn och hunnit vakna till liv ;)
Sitter med min Frukost/lunch framför mig nu, stekt kött, potatis och brunsås. Sedan får de bli lite tårta till efterrätt. :)

Vad som händer idag får tiden utvisa. Dock har jag redan kvällen uppbokad med sjukgymnast och möte. Hoppas bara inte mötet blir allt för utdraget, måste försöka komma i säng vettig tid, så jag kan vrida tillbaka dygnet.

Jag blir tjock

Ska sitta vakt i hamnen ikväll. Istället för att alla medlemmar ska betala högre avgifter, får man istället en gång var 1,5 år, sitta vakt nere i hamnen. Och ikväll är det min tur. Det blir en lång natt 20,00-04,00. Så jag har laddat upp rejält för att hålla mig vaken. Det blir godis, falukorv, frukt, mackor, tårta och saft. Jag hoppas jag håller mig vaken, om inte annat blir jag tjock.

Drömmar

Man kan leva på sina drömmar, men det är få som förverkligar dom. Vissa förverkligar delar, vissa förverkligar ingenting. Men så finns de dom som lever efter sina drömmar, har mål och strävar efter att nå dom för att skapa nya drömmar.

Var inte rädd för motgångar, ett steg bakåt kan leda till två steg framåt. Bara den som försöker kan lyckas.
Förverkliga dina drömmar!


"Fusktårta"

"Så du har gjort en fusktårta?"
Nej J, det är en fullt riktig tårta ;) Det var rea på tårtbottnar när jag handlade mat senast, och jag var sugen på tårta. Så nu vid lunch ställde jag mig exta i köket och ni står det en tårta i kylen. Man behöver inte fira nått speciellt, man får äta för att de är gott ;)

Vilket väder

Det regnar ute. Och jag som hade tänkt åka till pappa o fixa lite med båten. Men det blir nog inte mycket av de idag. Sitter fortfarande i morgonrock, och Zorro ligger i saccosäcken. Försökte ta en bild på hur han bäddat ner sig där. Men en svart hund i en svart saccosäck = en väldigt svart bild :p Men man kasnke ska försöka få på sig lite kläder o ut o göra några ärenden iaf.

En liten liten jag

Tittar igenom lite gamla saker jag har liggandes på en av mina hårddiskar, och hittade en del bilder på min som bebis, må va dålig kvalité, men lägger upp några iaf :)






Tagen på bar gärning

Jag berättade ju här om dagen, om tanten som köpte chokladkalendrar. Jag åt middag hos pappa idag, och såg på Midsummer, eller hur de stavas. Vad tror ni inte ligger innanför dörren till honom. Jo fyra stycken chokladkalendrar, en till var och en av oss syskon. Så nu har jag min egna, och det är nu 13nov. Fredag 13nov för att vara exakt, än har de inte fört sig nån otur med för min del.

Jaha...

Vi slutade lite tidigare idag, men jag och J bestämde oss för att vi inte orkade stressa till 20 över färjan, utan istället ta 40 färjan. Så några minuter i, åker vi ner till färjan och ställer oss o väntar. Klockan blir 40, 41, 42, 43. Sedan bestämmer sig jag och J för att gå ner till L och fråga varför vi inte får köra på. Då har dom gått över till vintertidtabell. Och 40 färjorna har utgått. Så om vi hade skyndat oss lite när vi slutade, hade vi kunnat komma hem 40 min tidigare :p Men nu sitter jag iaf på färjan och ser fastlandet närma sig.


Andra riktningen

Ja nu sitter jag i bilen på kajen vid Norra Lagnö, o väntar på att åka åt andra hållet med färjan. Över till Tynningö, och jobbet. Såg på termometern precis innan jag stängde av bilen att det är -1,5 grader ute. Så känner inte för att gå upp på bryggan o hälsa på N som kör färjan idag. Han får klara sig själv ;)

Va oxå snö på biltaket i morse. Kanske inte så mycket, för att vara ärlig var det kanske 5% av taket som var vitt. Men det låg iaf snö där ;)

Chokladkalender

Varje år så länge tillbaka som jag minns, har jag fått en chokladkalender till jul. Dock var jag ju bortrest förra julen, men fick lik förbannat en liten skickad till mig runt halva jorden. När jag var och handlade idag, vad tror ni inte tanten som står före mig i kön håller i handen. Jo två stycken chokladkalendrar! Utöver de så ringde hennes mobil, och gissa vilken ringsignal hon hade, jo Askungen (musvisan). Kom igen, det är bara 12nov!


Det ska vara ris

Nu har jag hunnit handla, åka hem, laga mat, och nu sitter jag med en tallrik med korvstrogan och ris. Det ska vara ris. Det fungerar med spagetti, men det ska vara ris ;)

Du gör som norrläningarna.

Min morbror hävde ur sig de en gång när jag stod med motorn på då jag väntade på något. Nu gör jag de igen. Står i väntar på färjan till fastlandet, och termometern säger 0,5 grader. Så jag anser att det är okey, att få en varm bil så jag slipper sitta här o frysa. Blev att jag stannade lite längre på jobbet idag. Har nämligen fixat en dragning av sladd till kupévärmare. Framöver slipper jag alltså sätta mig i en kall bil, utan det blir istället en varm o skön bil. Väldigt trevligt om jag får säga de själv.

Nej nu tycker jag att de är dags att få köra på, så man kan racea hem o laga lite mat. Magen min är hungrig!

Snö!!!

Snöläggningen har börjat för ett dygn sedan och pistmaskinerna rullar nu för första kvällen!
Snart bär de av! :D


Alling, denna gång humor

Hehe, ibland är han för mycket, men denna gjorde han bra!


Faceraped

Jag som för övrigt är en väldigt dålig användare av Facebook. Har iaf som standard att aldrig lägga till en person som jag inte vet vem han/hon är. Igår var det iaf en förfrågan från en Johan, som jag inte hade den blekaste aning om vem det var. Då minnet kan svika ibland, skickade jag iaf ett meddelande till honom, och förklarade snällt att jag inte kände igen hans namn, men frågade om vi kände varandra. Nu när jag öppnade min mailbox, fanns där ett svarsmeddelande (har så jag får mail när de händer nått).

"Ehh jag vet inte vem du e i alla fall, men jag blev faceraped av några kompisar herrom dan så det kan varit dom :S"

Det var ett nytt ord för mig, men klart intressant formulering "Faceraped". Man kan alltså bli våldtagen på Facebook.

Sommar/Vinter? (bild)

Nog är båda säsongerna härliga, men nu vill jag ha snö!


Stora Nassa -08


Lofsdalen -08


Helvetet

D lade ribban i morse.
"Usch, vet inte vad jag har gjort för elakt. Men S tänker straffa mig. Hon ska dra me mig till de värsta stället som finns, helvetet."
Jag vet inte vad de var, men jag bara hävde ur mig "IKEA?"
Och får som svar "Hur fan visste du de?"

Hehe, ja ibland är världen bra liten. Undra hur många av manligt kön, som känner likadant. Det roliga är det finns med all säkerhet en butik som de andra könet tänker lika dant om :p

Bild (solnedgång i skärgården)


Kurrar i magen

Har inte ätit något sen frukosten i morse, klockan 12. Eller okey, jag tog en fryst köttbulle samtidigt som jag plockade ut fläskfilen ur frysen för några minuter sedan. Men nu kurrar verkligen min mage :p
Ska snart gå o ställa mig i köket o börja laga till nått. Vet inte riktigt vad det blir för något. Men funderar på att köra in filén i ugnen, sedan vad tillbehören blir, det får vi se.

I övrigt har dagen gått åt till hunden och att montera av motorn på min ribbåt. Så nu står motorn i garaget, och båten hos pappa, redo att lastas av från kärran o läggas i sin vintersömn.

Duktiga Markus

Jag  gick upp redan klockan tio i morse, även då det tittades film till sena timmen inatt. Har hunnit med någolunda mycket idag faktikst. Iaf tycker jag de själv. Jag har hunnit rensa upp alla löv från infarten, tvätta bilen, okey att det är grått o mulet, men att ha som motargument "den blir ju smutsig igen" ja då undrar jag varför alla duschar var varannan dag, man blir ju smutsig igen ;)
Sedan har jag fixat ett överdrag till skotern, kanske inte satt 100% men, det finns nog inget färdigsytt överdrag som passar min ombygda maskin :p
I övrigt har jag inte hunnit med så mycket. Eller jo jag har sett filmen Crank. Klart udda, men enligt mig bra actionrulle :)


Rikard Palm

På något sätt håller jag med MorgonZoo, det var mycket roligare när Rikard Palm var mera i tv


Uschki Puschki!

Ja det är som jag sa till J för några minuter sedan "Jag har varit ute sedan klockan 07,00 och varit blöt o frusit sedan 08,00" Det är inte alltid man vill se snön hänga i luften, inte när den direkt den nuddar en själv eller marken, övergår till vatten. Och det var inte lite snö som hängde i luften. Det var verkligen snöstorm hela förmiddagen, o på eftermiddagen gick de över till att bli regn istället.
Ställde mig i duschen i en halvtimme direkt jag kom hem, så nu är jag lite varmare. Men blir nog till att krypa ganska tidigt ner i sängen, så man kan få upp värmen helt.

Lika lika

Likadan dag idag. Har precis fått i mig lite middag efter ett långt möte. Så nu bär det av mot sängen direkt jag packat min matlåda. Imorn är det ingen vanlig dag heller, elle jo på sätt och vis, ett nytt vanligt. Vi bestämde nämligen idag att vi ska börja en timme tidigare och sluta en timme tidigare framöver, för att kunna få jobba de ljusa timmarna. Det jobbiga blir att jag nu de sista veckorna måste gå upp 05,00...

Så nu orkar jag inte vara uppe längre.
Får bli mer text en annan dag.

God natt!

En räv

Gjorde den klasiska idag. Städade bilen invändigt på lunchen idag. Tror ni inte att jag kommer på när jag står på färjan hem, att kassarna och handlingslistan ligger kvar på jobbet :p Men tror jag lyckades handla de mesta som stod iaf ;)

En liten inflik bara, sprang just förbi en liten räv ute på vägen!

I övrigt har jag precis hunnit med middagen. Vart lite småstressigt efter jobbet. Snabbt handla, hann sedan med en tallrik fil, för att sedan ner till hamnen o ha möte, som slutade för en halvtimme sedan. Och nu har jag fått lite middag i magen, och även gjort en lunchlåda. Fick bli köttbullar och spagetti, orkade inte med nått större nu när klockan är så mycket.

Nu är det dags för sängen.
God natt!

Kuling

Undre gränsen för kuling är 10,8m/s. Och idag blåste de +12m/s. Vi måste verkligen byta bryggor snart. Planerat att göra de nästa vecka, eller veckan efter. För när vinden ligger på så här hårt och trycker på bryggor och båtar, så rör sig allt ganska mycket. För några veckor sedan slet sig ju ett par båtar. Och idag tryckte de på så pass så två båtar fick fina skavmärken. Och av säkerhetssjäl tog vi inte upp några båtar idag, då de var så mycket vågor. Dom har sagt att de ska vara lika hela veckan. Vi får väl se hur de blir...


Bilder (sjöliv)

Litet urval av sommarens "sjöliv"


På väg till jobbet


Volvo Ocean Race

Ytterskärgården

Shout out


Nya båten

Seglarskolan

Ribbåten

--||--

Soluppgång bakom molnen


Alla båtar uppe

Ja, nu har jag varit nere i hamnen och tagit upp min ribbåt. Så nu har jag inga båtar kvar i vattnet. Lät den stå där nere, och tar hem den till pappa, nog under kommande helg. Då han nu i veckan ska bygga infart, och därmed även flytta ett träd som nu står ivägen för att ställa undan båten på sin vinterplats.
Hoppas även på att hinna lyfta ur motorn ur båten jag har på jobbet, så D kan få ta sig en titt på den.

Har iaf varit en trevlig båtsäsong. Ser fram mot kommande sommar!

Citat "Parlamentet"

"Julafton, då dansar vi runt en majstång, till minnet av att jultomten blev korsfäst"


Söndag

Hehe, jag lovade pappa att jag skulle köra ett lass till tippen idag. Och vi hade pratat om när dom hade öppet, och konstaterat att det var mellan 10-16. Så han ringde min för 20 min sedan och frågade hur mina planer för dagen såg ut. Varpå jag frågade honom hur vädret såg ut idag, då han ringde o väkte mig. "Grått och mulet, men inget regn, och ina vågor i dammen". Så dagen blir väl som planerad, tippen, ta upp min sista båt och sedan skruva lite bil. Här i veckan fick jag äntligen mina Xenon lampor. Inte för att jag har haft dåligt ljus tidigare, men nu kommer jag verkligen se vart jag åker :)

RSS 2.0