Vinter!

Snart är den här, redan hört att första snön har hunnit landa och smälta i Lofsdalen







klocka 22,00

Tro det eller ej. Men jag ska faktiskt vara duktig och gå o lägga mig innan klockan tio ikväll. Eller, jag ska iaf göra ett väldigt tappert försök. Tänkte hoppa genom duschen nu och sedan krypa ner. Så jag borde verkligen hinna. Det ska mycket till för att jag inte ska hinna. Men man ska aldrig säga aldrig.

God natt mer er!

Paintball

Har just bokat paintball för mig och 16st seglingsinstruktörer. Jag har länge funderat på att köra de som kick-off eller kick-out. Men på vårarna är det svårt att säga om pengarna finns, och tidigare höstar har vi haft en snålare lagd budget. Men nu fanns pengarna, viljan och orken att ta tag i allt. Så lördagen den 17'e ska man bli barn på nytt, springa runt i skogen, skuta sina kompisar, och ha sjukt kul. För att sedan avsluta dagen med middag, och efterfest. Det brukar bli toppendagar, och kommer nog bli så även nu :)


Skrapa Skrapa Skrapa

I morse när jag gick ut till bilen, tittade jag på framrutan. De såg inte ut som vanligt vatten, i sånt fall väldigt tjockt lager. Men då är det andra saker som inte stämde överens, så som att, hur ligger de still på en framruta som lutar... På ett sätt var det "ett tjockt lager vatten". Det var is... Dom kalla nätterna är här nu på alvar.
Så fick starta bilen och sätta på full värme, rulla fram bilen en meter, för att komma in i garaget, för att sedan leta is-skrapa. Självklart hittade jag ingen. Men fick bort isen ändå.

På vägen hem fick det iaf bli att köpa två nya mössor, då jag gick och småfrös hela dagen. Och väl hemma igen letade jag rätt på min is-skrapa. Den låg direkt innanför garageporten, dock under en kasse :p

Grattis!

Vill gratulera en jag känner, dock inte så nära, utan känner hennes pojkvän sedan 6 år tillbaka. Terese Fredenwall, Grattis!!! Som har lyckats komma så långt i sitt liv. Hon är idag framgångsrik artist och låtskrivare. Har skrivit låtar till artister så som Danny, Jenny Berggren (Ace of Base) och skriver nu material till melodifestivalen. Det är häftigt hur långt vissa kan gå. Första gången jag hörde henne, hörde jag direkt att hon kunde gå LÅNGT, och de har hon nu gjort, och längre kommer hon gå.

Om någon vill titta in och kanske lyssna på lite material så gå in på

http://www.teresefredenwall.com

Usch...

Imorn är de upp som vanligt. Men första anhalten blir inte att åka till jobbet, utan att åka o ge BMW en rejäl utskällning. Dom har haft sönder min stereo, och nu ska dom få veta ett och annat. Dom kan ha klart för sig, att jag kommer inte ge mig, förrän musiken ljuder genom högtalarna igen!


5grader, mörker och regn

Ja de var en väderprognos från min hemfärd. Idag har verkligen varit fullsmackad.
*06,45: åka hemifrån
*08,00: framme på jobbet
*17,00: lämna jobbet
*18,05: snabbhandling på ica
*18,20: laga och äta mat
*18,45: tid hos sjukgymnasten
*19,50: hämta C
*20,00: möte för att diskutera och planera kommande säsong segling
*22,20: hemma igen

Och nu är de fortsatt jobbande, med att svara mail, och sedan en del datorarbete för seglingen.

under soffan

Kom o tänka på en sak som hände tidigare idag. Eller för mig "i morse". När jag låg på soffan och klappade hunden, så klappade och kliade jag honom lite hårdare, varpå han gled in under soffan. Det var bara de att när han sedan skulle gå där ifrån, fick han inte grepp med tassarna att dra sig ut, utan satt fast under soffan. Även fast de såg kul ut och jag fick mig ett gott skratt, så var jag snäll och hjälpte honom ganska omgående.

Nära döden

Ja finns det något värre än när stereon i bilen inte fungerar :o
Den dog efter att bilen hade varit inne på service här i måndags. Och jag ringde o skrek lite på BMW och frågade vad dom hade gjort. Självklart så skyllde dom ifrån sig allt, och sa att de kunde omöjligt bero på dom, utan att de måste vara nått jag har gjort. Och att jag kunde kolla bla om säkringen på baksidan av stereon var trasig. Ibland kan faktiskt Bmw vara för välgjorda. Tog mig en evighet att konstatera hur stereon var monterad. Men väl loss, så ar så klart säkringen hel. Nu ska BMW få veta ett och annat imorgon.

Gnällspik

Här får man inte ens kolla igenom sin mail utan att det ska gnällas från en som vill gå ut.


Morgon...?

Hur långt in på dagen kan man egentligen säga "God morgon"? Är det inom loppet av en timme från de att man vaknat? Är det fram till klockan 12 på dagen? Eller är det helt upp till en själv?

Jag har iaf nyligen vaknat. Dar dock hunnit med att sortera lite smutstvätt och även ätit en tallrik med havregrynsgröt. Det är förvånansvärt gott. Egentligen ska det vara med hemmagjord äppelmos. Men nu fanns inte de, så fick bli lingonsylt. Jag har nog inte ätit gröt sedan vintern 07-08. För på sommaren äter man inte gröt, inte jag iaf. Och hela gångna vintern var jag ju bortrest. Men i vinter blir det nog desto flera gånger. Måste bara se till att skaffa med mig en mikro tills jag åker upp till Lofsdalen.

Nu blir det till att gå ut med hunden en sväng.

"tidigt"

Blev kort tid hos pappa. Först middag, och sedan 1½ film, med pappa och ena brorsan. Eller ifall det ska bli helt rätt så såg jag ½1 film. Först så såg jag slutet på Iron Man, samtidigt som lite taco avnjöts. För att senare titta på nya Indiana Jones som gick på Canal+. Får jag säga det själv, så var den faktiskt sämre än dom tidigare. Men det är ändå en sån film man måste se en gång. Så nu kan jag stryka den från min lista, när jag väl skapar en lista :p

Höll iaf på att somna där jag låg i pappas soffa, så jag tog med mig hunden och åkte hem. Så nu blir det väl lite dator och sedan sömn ovanpå de. Låter inte helt fel om jag får säga de själv.

En dag till sjöss

Efter min sega start på dagen med sen frukost, låg lunchen hos min morbror sedan nära på schemat. Efter lunchen bar det ut på sjön. Jag hade ju nämligen lovat min morbror att serva hanns båt. Så det blev en dag på jobbet för min del. Men det var klart trevligt, och servicen gick väldigt smidigt. Sedan att jag upptäckte att han har ett större utlägg framför sig, då hans ena turbo håller på att packa ihop, var väl mindre kul. Jag har även fått svara på hundratals frågor från hans lilla son, som är väldigt intresserad av motorer. Och jag tror att jag från en redan hög plats på listan över folk han ser upp till, har jag nu nog stigit ännu några snäpp. I övrigt fick vi en riktigt fin dag på sjön, på vägen till och från jobbet. Kan inte bli mycket bättre avslutning på säsongen (för hans del då hans båt åker upp på land imorn).

Nu är det åka över till pappa på middag som gäller.

Ha en trevlig kväll!


Johan Glans

Kom o tänka på detta klipp när jag läste en annan blogg. Är nog de bästa Johan Glans har gjort!


Fil sylt och flingor

Jag hade satt min mobil på väckning klockan 11,00. Men när klockan slog 10 vaknade jag, var inte trött längre och dessutom kallade naturen. Har ju faktiskt lyckats sova 11 timmar inatt, vilket är ganska skönt. Är inte ovanligt att jag har massa måsten på helgerna oxå, och att jag därmed missar mina extra timmars sömn, som jag blivit av med tidigare i veckan. Men nu fick jag igen lite för gångna veckan. Nu sitter jag i morgonrock vid matbordet och har tryckt i mig en tallrik med fil, jordgubbssylt och flingor. Riktigt gott om jag ska vara ärlig, nästan så jag funderar på att ta en tallrik till. Men o andra sidan blir det lunch vid 12tiden. Är bjuden till min ena morbror att äta lunch med dom. Då jag och min morbror sedan ska ta hans båt till jobbet, för att serva motorerna. Imorgon är nämligen säsongen över för hans del, då ska den upp på land. Och det är lättare att serva när den ligger i vattnet.

Ps. Är det någon som vet varför man/jag fryser så lätt om fötterna... Har 21 grader inne, men fötterna tycker det är på tok för kallt...

Middag

Två hamburgare, 1½dl makaroner, ketchup, hamburgedressing och 1L mjölk senare är min middag avklarad. Om inte annat så är den både nyttigare och billigare, än att åka o köpa pizza eller liknande. Kom hem för en timme sedan, och kände verkligen inte för att laga mat. Så detta va de snabbaste tänkbara alternativet. Och magen min är nu mätt och glad. Han var lite lätt hungrig innan då jag inte ätit något sen lunchen vid 12tiden. Direkt efter jobbet stack jag nämligen till hamnen för att kolla över en kompis motor som gått dåligt, och även göra en vanlig service på den. Tog tre timmar innan allt var klart. Och från att knappt startat, till att gå helt klockrent. Kan man få ett bättre resultat...!?


888

Läste min lönespec. Vilket är lika tevlig varje månad :)
Denna månad la jag märket till att jag lagt bakom mig 888timmar på varvet, sedan start då vill säga.

32grader och regn

Idag har jag för första gången fått testa min två zons klimatanläggning på riktigt. Som alla sthlm'are antagligen vet, så hade vi en lite lätt fuktig eftermiddag. För att inte säga, att det rent ut sagt vräkte ner. Fick i alla fall på mig regnställ snabbt, och kunde sedan mer eller mindre fortsätta jobba obehindrat. Dock märkte jag en sak, och det är att mina vanliga jobbskor INTE är vattentäta utifrån och in, men det blir mer än gärna en pöl i skorna. Så från 2tiden, fram till 6 (jobbade över idag igen), jobbade jag i blöta skor, som bara blev kallare och kallare. När det väl var dags att sätta sig i bilen och rulla hem, tyckte inte mina fötter om mig så mycket längre. Blev iaf till att stå med motorn på i så väl färjekön som på färjan. Sedan om jag på i våras, med min tidigare bil, att om man kör full värme på fötterna, på min egen sida, och sedan väldigt kallt på motsatta sidan, så får man den kalla luften att strömma över till ens överkropp och inandningsluft. Perfekt när man fryser om fötterna, varma fötter och lagom temp på överkroppen :)

Blodpudding

Tro de eller ej, men det går faktiskt totalmisslyckas med tillagningen av blodpudding på mera än ett sätt. Det ena sättet är ju att totalbränna skivorna. Det andra sättet lyckas man med om man först kör blodpuddingen lite för länge i mikron, efter att den varit djupfryst, och sedan försöker skära den. Jag lovar det blir bara småbitar av allting! Så jag, som annars brukar få kommentaren att jag är en duktig kock, lyckades idag med att skapa en ny maträtt, blodpuddingsröra. Dock smakade de ganska bra ;)

Tidig kväll

Det säger jag varje kväll, och lik förbannat så kommer man inte i säng. Vet inte vad det är egentligen. Men av någon anledning så springer bara dessa vardagskvällar iväg, så man känner sig som en mumie när man går upp morgonen efter, för man inte fått någon sömn.

Nu ska jag iaf stänga av datorn, så får vi se sen när jag verkligen somnar...

God natt!

Båten som inte existerar!

Jag och kollegan var en vända till Vaxholm, och på vägen hem mötte vi en av försvarets små torped-ubåtar. Båtar som inte existerar om man fråga dom själva.


Ribbåt ovan ytan, tömmer pontonerna och går ner under som u-båt


Extrajobb

Här hör man för jämnan om folk som går hemma och inte har nått jobb, inte ens vikariat. Och en arbetslöshet på upp emot 12%. Skrämmande siffra! Men jag hävdar att är man villig att ta vilket jobb som helst, så får man ett jobb! Själv jobbar man 200% känns det som. Efter vanliga jobbet bar det av raka vägen ner till hamnen för att jobba lite med seglingen, för att utöka jobbet, fick jag reda på om brytmärken på våra bodar, vilket gjorde att jag behövde göra en snabb inventering. Men såg ganska lugnt ut. Inte var man klarjobbad för dagen när de var gjort heller. Nej, då var det planera ett jobb som ska ske i helgen. Lite service och liknande av min morbrors båt som jag lovat att fixa innan söndag.

Men nu är jag hemma, magen är mätt och glad och tvn blinkar i bakgrunden fast utan ljud.

MB 220d

Kvällarna bara springer iväg. Nu har tisdagens kväll försvunnit utan att jag fått allt för mycket gjort. Blivit lite tv och sedan pratat med kompisar och hjälpt syrran med föslag på första bil.
Hon är helt såld på en Mercedes 220 som hon har hittat. Dock inte på långa vägar i samma skick som den nedan. men lite småhäftig på nått sätt :p


Höst

Idag var det en kall dag, och nu märks det att hösten är här. Tidigare har det bara varit kallt varje morgon, och när man väl kommit fram till jobbet vid 8tiden har man mer eller mindre kunnat gå ur bilen, och jobba en hel dag i bar långbyxor och en långärmad. Men igår kom hösten utan att jag var beredd. Hade inte ens med mig någon jacka, då jag hade hyrbil till jobbet. Så fick ta en av våra regnrockar för att hålla värmen. Och idag gick jag hela dagen med fleece och funderade till och med på att dra på mig ännu mera kläder. Nu är hösten nära!

Jobb Jobb

Jobba över för att slippa åka och jobba. Det var precis vad jag gjorde idag. Just nu när jag kommit in i min "lugna" tid. Så har jag lite väl mycket jobb att sköta. Bland annat skulle jag direkt efter mitt vanliga jobb, åkt och hämtat ut lite saker, till seglingen, som jag sedan tänkt att fixa med. Men då jag "råkade" jobba över på båtvarvet, hann jag inte till affären innan dom stängde. Men tro inte att jag sölar för de. Direkt jag kom hem satte jag mig med massa pappersarbete för seglingen. Nu är iaf de mesta fixat, och min middag, varma mackor och en tallrik med hemmagjord rabarberkräm och mjölk, ska nu avnjutas i soffan.

Fick nu här på kvällskvisten oxå veta att min chef i lofsdalen har fått sin lilla bebis nu. Välkommen till jorden lilla L!


Tidig säng

Jag tror fortfarande inte riktigt jag har hunnit inse hur tidigt jag går upp nu för tiden, de senaste året. För tillfället går jag upp 06,00 varje dag. Men tänker inte länger än att jag tycker säng tid är vettigt runt elva eller tolv. Tänker jag lite längre så blir det 6-7 timmars sömn varje dag, och sedan är det inte sällsynt att det blir kortare tid. Utöver de, blir det allt för ofta att jag missar sovmorgonen på helgerna. Så när får man sova ut.

Aja, ska försöka få mina 7 timmar idag.
Ha en fortsatt trevlig kväll för alla er som har några timmar kvar

God natt!


T9

Vet inte hur många som lyssnar på Rix Morgonzoo varje dag. Men idag hade dom en intressant diskussion om T9, stavningsprogrammet på många mobiler.

Jag hoppas ingen känner sig påhoppad, och om någon gör de, så ber jag om ursäkt! Men själv fick jag mig ett skratt när dom tog upp vad följande text blir i T9 :p

"Benke köper ludd på ica maxi"

Varför gör jag de...

Ja det är frågan jag ställer mig varje gång jag lägger mig på Kristinas bänk. För er som inte vet, så är Kristina min sjukgymnast sedan 4½ år tillbaka. Svaret på varför man går in i hennes rum, och lägger sig på bänken, där man mer eller mindre vrider sig av smärta när hon håller på. Det är enkelt, det är ett magiskt rum. Jag går in med värk, och denna värk stannar kvar i rummet när jag går. Jag har sagt det till henne nån gång, hur dum får man vara som frivilligt lägger sig på britsen. Men som sagt var vet jag ju att jag lämnar rummet och värken efter dessa 40minuter.

Vill rikta ett stort tack till Kristina för alla mirakel hon uträttat genom dessa år, och tyvärr kommer hon väl behöva fortsätta med de, i en ovis framtid.

Snabbt hemma

En ovanligt kort jobb dag har gått förbi. Kom till jobbet först vid 9 tiden, efter att ha lämnat in bilen, Och behövde åka en timme i förväg för att hämta ut den igen. Då är man plötsligt 7'000:- fattigare, men förhoppningsvis så får man igen lite när bilen säljs.
På jobbet i övrigt hann jag bara med att jobba med en enda båt, och inte ens de hann jag klart :p En motor som bara gick på tomgången, men nu har jag bara finjusteringarna kvar till imorgon, så det är skönt att jag iaf löst de stora problemet :)

Nästa anhallt för min del är Rehab centern. Har tid hos min sjukgymnast. Och det behövs verkligen. Är nu två veckor sedan jag var där sist, och det känns...

Men vi hörs säkert lite senare ikväll igen.

Ha en fin kväll alla!

Vad är detta...

God morgon på er!

Innan jag tvättar min bil, och framförallt vaxar den. Brukar jag kolla så det inte ska regna på några dagar, så man får ha en ren och fin bil ett tag framöver. Men vad är det jag ser utanför fönstret... Tycker det är lite väl hög "luftfuktighet" när man blir blöt av att gå till bilen!!!

Inte riktigt vad smhi utlovar...


Dagen i stora drag

Tänk, man går upp sent och ändå kan man vid dagens slut känna att man verkligen har hunnit med mycket och att man gjort nått vettigt med dagen.

Jag har hunnit med att

*Städa friggeboden, så man faktiskt kommer in och kan gå i mittengången, och allt står längs med väggarna
*Städa garaget, Så man slipper hoppa över alla mina saker som låg på golvet, så som verktyg, och skoterdelar
*Skruvat ihop lite flera delar på skotern. Snart är den klar.
*Tvättat bilen inv och utv
*Vaxat bilen
*Hämtat ut hyrbil inför morgondagen, då min bil ska in på Storserice

Och sedan har jag hunnit med frukost och middag.

Inte dåligt pinkat om jag får säga de själv!

Fastnade

Fastnade lite på youtube. Nile City å vara gammalt, men fortfarande lika bra!


Segling

Set är bland annat såna här knodds jag jobbar med. Detta är från Stockholm cup som vi arrangerade för två veckor sedan. Med ca 60startande båtar från hela Stockholm.




Söndag

Sovmorgon idag igen! Dock "bara" till klockan halv elva. Men känner mig ganska så utvilad ändå. Just nu sitter jag med en stor tallrik fil och flingor mellan mig och datorn, och precis lyckats få en flingbit mellan tänderna. Mindre trevligt...

Vad händer idag då. Det är 16grader, sol och inte ett enda litet moln på himmelen, så måste nog passa på att vara ute lite. Funderar på att rensa upp lite i friggeboden lite, så jag får in mina vinterdäck, som har legat ute sedan jag köpte bilen i maj. Städade här i förra veckan upp lite i garaget så jag fick in min extra uppsättning sommardäck på väggen där. Så städningen tar väl några timmar, då det i dagsläget går att gå in en meter in i friggeboden, sedan tar det stopp. Utöver de, behöver jag åka o handla lite mat. Har skjutit på de i två dagar nu, så det börjar verkligen bli glest i kylskåpet.

Detta får bli min grundplan för denna söndag.

Ha en bra dag!

En lördag

Som jag skrev i "morse" så blev de en fin sovmorgon. Men resten av dagen har jag minst sagt rört på mig. Det blev till slut 6timmars jobb nere i hamnen. Det var täckningar av alla segelbåtar, och lite allmän städning. Så nu är det mer eller mindre klart inför vintern. Sedan att mitt och C's jobb med planering och liknande inför nästa säsong, det är en annan sak.
Väl hemma fick det bli makaronipudding med kyckling, tillsammans med syrran. Och nu vi på superstars. Inte de bästa jag sett, men okey, och sedan får det väl bli en film.

Några förslag på film?


Vilat ut

Ja idag fick jag minsann sovmorgon. Tror inte jag har sovit så här länge, och ostört. Inte ens hunden väckte mig, eller tog mitt täcke eller liknande. Nej han låg snällt i fotändan och sov lika skönt o djupt som jag. Nu sitter vi båda och äter frukost, eller han står vid sin matskål och smaskar i sig, något som ser mindre gott, men enligt min ena bror som har testat, så är det "helt okey"... Vet inte hur mycket jag ska tro på de.

Efter frukosten blir det ner till hamnen o jobba. Men orkar nog inte vara där så länge. Det är den klara fördelen med att vara sin egen chef, att man kan mer eller mindre bestämma själv när och hur mycket man ska jobba.

Kallare kallare

Nu blir det bara kallare och kallare. Jag åker till jobbet i långbyxor och långärmad, och mycket rumpvärme på i bilen. Men när jag väl kommer fram till jobbet, så har solen hunnit stiga så pass att jag inte behöver någon jacka när jag jobbar. Vissa eftermiddagar är till och med så varma att man kan ta av sig till t-shirt. Men varje morgon denna vecka har varit en pina att gå ut till bilen. I måndags var det 9grader, tisdags 8grader, onsdags 7grader, torsdags 6grader, och idag, hade det sjunkit ännu en grad, jupp 5 grader visade termometern. Herregud snart skriker bilen om halkrisk, och man måste srapa rutorna på morgonen. Var osäker på om hösten skulle komma i år. Men nu är den bra nära!


Lång fredag

Det har varit en lång dag. I morse klockan 07,00 stod jag på kundsidan av disken på Håkma, och sick, efter dessa månader se de luftfilter jag hade beställt.
Efter de var det full rulle till jobbet. Det fick bli vägen över Vaxholm för att slippa alla köer genom stan, som annars börjat komma vid denna tiden. Sedan är det oxå skönt att åka över värmdö och få lite omväxling istället för att sitta o mala på motorvägen. Dessutom sparas det på bensin om man kör dessa mindre vägar, vilket behövdes då jag hade knappt 8liter när jag startade hemifrån, och jag ville inte tanka förrän jag kom hem från jobbet. En vanlig dag drar bilen ca 8liter, fram o tillbaka till jobbet. Kan redan nu avslöja att jag slängde i fem liter på vägen hem från jobbet. Vågade inte chansa, även då färddatorn sa att jag skulle klara mig hem med ½liter i behåll.
Efter jobbet var det en sväng ner till hamnen, närmre bestämt två timmar, för att jobba lite mera. Även då seglingssäsongen är över för de flesta, betyder de inte att min del som delansvarig i organisationen, är över. Nej, redan nu måste det börja planeras och fixas inför kommande säsong.
Under dagen hade pappa ringt mig och bjudit över mig på grillmiddag, vilket de fick bli direkt efter hamnen. Stannade även kvar och såg på "Slumdog millionaire" med brorsan och hans flickvän. Klart bättre film än jag trott. För er som inte sett den, se den.

Så nu sitter man här, hemma igen, halvliggandes i soffan, och ska snart gå till sängen. Har ingen tid att passa imorgon. Men måste ner till hamnen och jobba en sväng. Men tar först en sovmorgon.

Håkma

Jag beställde i slutet av juli, lite delar från Håkma. Dom sa glatt att det skulle gå så snabbt som tre dagar till produkterna skulle komma in, och jag skulle kunna hämta ut dom. Efter tre dagar meddelar dom mig att en av produkterna är slut på huvudlagret, och att de kommer inte komma in nya förrän i slutet av augusti. Så de frågar oxå om jag vill avbeställa varan, då det skulle dröja en månad. I slutet av augusti ringar jag Håkma ivrig att få höra "ja vi har fått in din vara". men istället möts jag av "Nej, den har inte kommit än, den kommer dyka upp 8sep. Lite surt accepterar jag de. Men när jag ringer den 9'e och frågar var min vara håller hus, får jag som svar "Jag ber om ursäkt att det tagit sån tid, men jag lovar att den är hos oss den 15'e. 15'e blir till 16'e och jag ringer Håkma igen. Denna gången hinner mannen i andra luren knappt öppna munnen innan han åkt på en utskällning. Lite försiktigt häver han ur sig "Jag ska kolla upp var dina saker finns, och ringer upp dig om fem minuter", fem minuter senare ringer telefonen "Jo dom är nu skickade från huvudlagret och kommer till oss imorgon (17'e)". Jag frågar honom vad dom har för öppettider, och han berättar att dom har vardagar 07,00-17,00. Och lägger sedan snabbt till "Men jag ringer dig när dom kommit in". Precis som att han inte var säker på att de skulle dyka upp dagen efter.

Idag ringde dom iaf från Håkma och berättade att nu fanns minsann mina saker på bänken framför honom. Så imorgon när jag hämtar ut de, ska de få veta ett och annat. Att få vänta 1½månad på en vara när de först lovat 3dagar...

BMW Danderyd

"Hej vi råkar ha två mekaniker sjuka. Så vi undrar om vi kan boka om din servicetid till på måndag, då vi hoppas att dom är tillbaka på jobbet. Om det går bra för dig? Vi vill undvika att ha din bil ståendes här över helgen."
Så det var bara för mig att ringa OKQ8 och boka om hyrbilen. Så nu blir det till att lämna in bilen på måndag morgon och hämta den på eftermiddagen efter jobbet.

Höga kusten

Satt och tittade igenom lite bilder från sommaren medan jag åt mitt kvällsmål, och hittade många härliga bilder.
Bjuder på två från Höga kusten.

God natt och sov så gott!




Glider ner

Jag märker hur jag glider längre och längre ner i soffa, och alla mina verktyg som ligger i fickorna skramlar med jämna mellanrum till när dom ett efter ett ramlar ut.

Vad sägs som lite kvällsmål och sedan leta sig mot sängen. Ska ju faktiskt upp om 7½ timme....

Allergi

Jag har de tre senaste åren varit förkyld/snuvig längre perioder under höst/vinter/vår. Så för något år sedan började jag fundera på om de inte kunde vara någon form av allergi. Väl hos farbror doktorn gjorde dem ett vanligt pricktest på mig, utan några som helst resultat. Men jag står fast vid att det är allergi. Man är inte snuvig så långa perioder i vanliga fall, och det konstiga är att det bara visar sig när jag är inomhus, är jag ute, eller sitter i bilen, så mår min näsa fin fint. Så idag stod de klart för mig. Hund... 
  Som jag nämnde tidigare så fixade jag med en båt större delen av dagen. Denna båt var indränkt med hundhår, och min näsa bara rann, och nyste gjorde jag oxå. Har ju själv en liten knäppskalle till hund, och det är därför jag känner av de varje år lagom till kylan kommer och man stänger dörrar och fönster. Som tur är så är det en allergivänlig hund. Och han bor numera mest hos pappa.

Vad ska man göra åt saken, vill ju inte sluta träffa den söta lilla iqbefriade varelsen...


Klart

Nu är köket rent o fint igen, och det står till och med en lunchlåda i kylskåpet. Att städa upp efter sig är aldrig kul, men jag har kommit på att det är mycket lättare att göra det på en gång. Innan högarna blir för stora. Att stå och diska massa disk måste vara de tråkigaste som finns! Dock fuskar jag och kör nästan allt i diskmaskinen, men tex stekpannor och skärbrädor får handdiskas. Stekpannorna blir dåliga och bränner när man ska steka om de åket maskin, och skärbrädorna formar om sig och blir alldeles skeva.

Oj upptäkte att jag missade klippa höger lillfinger nagel igår, så här får detta inlägg sluta, nu ska de klippas nagel.

Vart tar dagen vägen

Upp 06,00 i morse, som vanligt. Och vipps så är klockan nu 19,00. Och jag har ingen aning om vart dagen har tagit vägen eller om jag har gjort något nyttigt. Jobb till klockan 17,00, hemma 18,00 lagat mat och ätit 19,00. Och snart ska jag ställa mig och plocka undan resterna och diska de som ska handdiskas.

Det var faktiskt en små intressant dag på jobbet idag. Igår eftermiddag tog jag och D fram en båt ut hallen, och började så smått att rengöra den. Detta då mäklaren hade ringt och sagt att han hade en spekulant som ville komma och se den idag. Så jag och D hade lite att göra på förmiddagen idag, då mäklaren och spekulanten skulle dyka upp vid 14,00. Vid lunch insåg jag att vi låg dåligt till tidsmässigt, vilket gjorde att vi bara tog 30min lunch. Klockan 14,09 låg båten i sjön och vi startade upp motorn, samtidigt som vi såg de två bilarna rulla ner till vattnet. Kan avslöja att den är lite fuskstädad på sina ställen.

Senare på eftermiddagen skulle vi blanda till glykol och vatten, 200liter av vardera, för att få en fin 50-50 blandning att vinterkonservera motorerna med, så inget issprängs. Saken var bara den att båda glömde bort vattenslangen. När jag väl kom på att vattnet stod och pumpade hade vi en blandning på 800liter och 25-75. Så imorgon bitti får det bli till att blanda ny glykol.

Dagen har nått sitt slut

... Det har varit en ganska vanlig dag idag. Och nu så ropar duschen efter att få tvätta en smutsig Markus. Så ska väl ta o bege mig nu tror jag.

Goder natter


Musik

Sitter och har musik spelandes i bakgrunden.
Vet inte om jag ska skämmas eller hur jag ska agera när "Grymlings - Där gullvivan blommar" sätter igång


Hyrbil

Då är den bokad. På torsdag kväll ska min bil in på vanlig service, vilket betyder att dom inte är klara med den förrän fredag eftermiddag. Så nu har jag precis pratat med OKQ8 och bokat världens fulaste bil



Jag ur funktion...?

En nära vän till mig har stora problem med hennes knän. Hon berättade för mig i vintras, att hennes högerknä en gång hade låst sig när hon körde bil och hon närmade sig en korsning med rött ljus. Men att trycka ner bromspedalen just då var en omöjlighet. Jag berättade då för henne att jag, dock väldigt sällan, fick lika dant med mitt vänsterknä, och därmed hade svårt att trycka ner kopplingen, dock kan jag fortfarande de. Nu sedan april, då jag sitter o kör 10mil varje dag, uppenbarar sig knäproblemet mycket oftare. I vanliga fall så brukar det komma ungefär två gånger i veckan. och nu har det uppenbarat sig två gånger på två dagar. Så gäller att de inte händer flera gånger denna vecka nu.

Är detta något som höjer min redan 16% invaliditetsgrad jag har?

Nya lyktor

Tvn  funkade inte, så hämtade kameran direkt och laddade över dagens bilder till datorn.

Före


Efter


Före


under


Efter


Hemma

Jobbdagen har flutit på som alla andra. D har haft fullt upp med att ta av och sätta på hjul våra hjullastare. Var nämligen pyspunka på de två största maskinerna. Och att ta av och sätta på däck på maskiner som väger 12,5ton respektive 17ton, de tar sin lilla tid. Men men, jag hade att göra jag oxå. Att montera ett motroterande växelhus på en motor, betyder lite övriga modifikationer, vilket tog hela förmiddagen och en del av eftermiddagen. Men när allt väl var på plats gick den som en klocka, 60knop i sundet utanför oss :)

Hade planer att lyfta ur motorn ur min stora båt idag, efter jobbet. Men då D hade brottom iväg, fick de bli en annan dag. Istället drog jag mig hemmåt och skruvade på nya lyktor på bilen. Vilket gick förvånansvärt lätt när man bara kom på hur de satt fast. Tog en kvart att komma på hur de var fastsatta, och sedan tog de ungefär 5minuter per lykta. (bilder kommer senare ikväll)

Har de hänt nått mera "spännande" idag, hmm...
Ne inte mer än att det fick bli stekta hamburgare till middag, vilket nu även ligger i min lunchlåda.



Mitt garage

Nedan finner ni mina nuvarande fordon


BMW 528 & Båt, fabriksombyggd Smuggler 21HT

Ribbåt 5m ink 60hk

Arctic Cat ZR700


Yamaha Vmax 600XTC

Hemmabygge (Lynx/Arctic Cat/Yamaha/Polaris)


Kvalitétstid i garaget

Somliga låser in sig och går under jorden när dom inte orkar med omvärlden, vissa låtsas inte som om något har ting har hänt. Men alla behöver vi nog börja bry oss lite mer om oss själva. Det jag själv gör när jag inte orkar med omvärlden är att jag går ut ett tag i garaget och håller på med mina "älskade" fordon. Just nu är det min senaste snöskoter som ligger på operationsbordet, och genomgår en ansiktslyftning. Det lackas om, byts ut delar, så som dyna, filter, bakvagn, sätts på nya delar, så som handskydd, halkskydd, förstärkningar, och mycket annat.


Snart är den färdig och de vita guldet får falla från skyn


150% till 100%

Jag läste just ett blogginlägg om hur man har tid och ork till olika saker, och skribenten syftade mest på att skriva bloggar. Jag fick då själv en tankeställare, hur jag nu plötsligt har tid att sitta och skriva massa, när jag så sent som förra veckan jobbade 150%. Men det är just de, förra veckan har varit, och nu är nu. Jag driver en seglarskola tillsammans med en kompis. Vi har i år haft 15anställda instruktörer och ca 250 kids som har seglat. Och helgen som var, var sista tävlingen, och därmed även undanplockning inför den snart kommande vintern. Att driva en så pass stor organisation tar så väl på krafter som tid, ibland är de hellugna veckor, och ibland är mer än 100%. Sedan att ha ett vanligt heltidsjobb utöver detta, det ger inte mycket fritid över. De två senaste veckorna har jag jobbat 08,00-24,00.

Men nu är som sagt var seglingen mer eller mindre passé, och därmed är jag nästan nere på 100%. Vipps så har man tid över till att iaf ge bloggning ännu en chans :)

L17


17 tons hjullastaren


En dag

Ja då var man hemma igen, och har fått mat i magen och hunnit med lite annat. Som jag skrev i morse så blev det en "sovmorgon". När jag väl satte mig i bilen och kom ut på motorvägen, tror ni inte alla Sthlm's köer hade samlats på samma sträcka jag skulle köra. Samma sträcka som i vanliga fall (med vanlig morgontrafik) tar 15minuter, tog i morse 45 minuter, och då körde jag ändå så mycket småvägar, längst med motorvägen, som bara gick. Aja, då jag skulle hämta lite delar till en båt, så är det iaf betald arbetstid att sitta i köer, så det gör inte så mycket.

På jobbet i övrigt hände inte så mycket under dagen. Vi han med att hämta hem en båt, som vi även tog upp och ställde undan för vintern. Tog upp två andra båtar, även dom i ordninggjorda för den vita säsongen. Sedan han jag och D även med att rycka ut till en kund som hade trasig motor. Men allt sådant tar längre tid än man tror, så detta är ungefär vad min dag bestått av. Lunchen avnjöts hemma hos D, hans numera 10 månader gamla son, K, har fångat mig totalt. Av den en timmes långa lunchen, brukar drygt 30 minuter gå åt till att sitta o leka med K. Så häftig kille. Idag tex grät han när jag och D kom hem, men när han fick se mig, tystnade han totalt i en minut, och sedan babblade han på för fullt, dock sitt eget språk.

Sist men inte minst, avslutades dagen med att T kom tillbaka med ett nyförvärv till vår maskinpark. En 17tons hjullastare. Denna i utbyte mot en 10meters Bayliner, som förra sommaren tillhörde en kund, men T och D var snälla och köpte den, då D vid sjösättning råkat glömma bottenpluggen, och dagen efter fann båten på botten.


På väg till jobbet...

Satt och tittade igenom lite bilder från gångna sommaren, och måste bara lägga upp en bild jag tog i somras.
Då jag jobbar på ett båtvarv, så kan jag om jag känner för de ta någon av mina båtar till jobbet, vilket hänt några gånger. Denna bild skickade jag till några kompisar en morgon, med rubriken "Inga bilköer idag!"


Mitt jobb

För er som undrar vad jag jobbar med, så har jag sedan mitten april haft fast anställning på ett båtvarv. Där min uppgift är allt från att laga båtar/motorer, till att polera och testköra båtar. Så jag ska inte klaga. Dock börjar de bli bra kallt på mornarna, när man går ut till bilen, en sträcka på 15meter, och det är 7 grader ute. Inte skönt... Men då är de härligt att ha rumpvärme i bilen!

Sovmorgon?

Satt för 15minuter sedan vid frukostbordet och åt min sedvanliga frukost, yoghurt, mackor och juice. Då min mobil vibrerade till i fickan. Efter att snabbt gått igenom i huvudet vem de kunde vara, åkte mobilen upp och på skärmen stod ett namn som jag inte hade tänkt på. Chefen ville att jag skulle åka förbi och hämta lite delar till en båt, på väg till jobbet. Vilket plötslit gör att jag har 1timmes sovmorgon. Den timmen får tillbringas framför datorn, för går jag och lägger mig, kommer jag aldrig upp...


Dags igen...

Jag har till och från i något/några år bloggat på olika ställen här på webben, och nu är det dags att ge de en ny chans, efter en sommars uppehåll.

Vad som kommer hamna på denna blogg får väl tiden avgöra, och om den läses eller inte får väl även de tiden avgöra. Senast skrev jag en blogg för familj/släkt och vänner, då jag var på resande fot. Och hade plötsligt klart flera läsare än vad det finns personer i min närmsta krets. Får vi se nu vart detta leder.

Men vi börjar med att gå o sova, så jobbet kallar om 8 timmar, eller måste gå upp om 8 timmar för att hinna till jobbet iaf.

God natt

RSS 2.0